4. KORAK

CILJI: določitev realnih ciljev s slušnimi aparati

CILJ 4. KORAKA

Razumeti, da slušni aparati lahko zagotovijo opazno izboljšanje sluha in razumevanja, vendar ne nadomeščajo zdravega sluha.

RAZMISLITE

Boste sodelovali z vašim slušnim akustikom v smislu doseganja boljšega sluha in ne čudežev?
Ste se pripravljeni naučiti načinov, kako ravnati v določenih okoljih za doseganje najboljšega razumevanja govora?

1

V primeru da ste sluh izgubili nedavno ali že pred leti, nikoli več ne boste slišali tako, kot včasih, ko je bil vaš sluh še zdrav.

Osredotočite se na izboljšanje in ne na trenutke, ko s slušnimi aparati ne slišite tistega, kar si želite. Naloga vaših slušnih aparatov je izboljšanje vašega sluha in ne zagotavljanje popolnega sluha.

2

Povsem normalno je, da je potrebno slušne aparate po pridobitvi in tekom trajnostne dobe slušnih aparatov večkrat prilagoditi.

3

Rezki in kovinski zvoki, ki jih slišite, so lahko povsem običajni.

Gre za tihe zvoke visokih frekvenc, ki jih dlje časa niste slišali. Slušni aparati zagotovijo, da so ti zvoki ponovno slišni. V začetku se vam bodo morda zdeli moteči, vendar boste z njihovo prisotnostjo veliko bolje razumeli govor. Bodite potrpežljivi in dovolite, da se vaši možgani na njih zopet privadijo.

4

V začetku se vam bo vaš glas morda zdel neobičajen.

Nekateri uporabniki pravijo, da njihov glas zveni, kot da bi govorili v sod. Sčasoma bo lasten glas zvenel povsem naravno.

5

Hrup iz ozadja ni nobena posebnost.

Slišijo ga tudi osebe z dobrim sluhom. Ne obupajte nad uporabo slušnih aparatov zaradi hrupa. Pot do boljšega sluha zahteva, da se sprijaznite z nekaterimi nevšečnostmi.

6

Nakup slušnih aparatov vam ne bo prinesel takojšnega zadovoljstva.

Tu gre za krivuljo privajanja, ki traja približno od enega do šest mesecev. Uspeh je poleg starosti, naglušnosti in trajanja naglušnosti znatno odvisen od vaje in predanosti k vsakdanji redni uporabi. Vztrajajte. Uspelo vam bo.

7

Če vaši slušni aparati prenehajo delovati, ostanite mirni.

V sluhovodu je poleg stalno prisotne visoke vlažnosti in temperature 36.5 stopinj Celzija prisotno še ušesno maslo. Ti pogoji so za elektronske komponente lahko škodljivi, vendar je ravno sluhovod mesto, kamor mora segati v-ušesni del slušnega aparata (izhod za zvok). 

 

V primeru težav z delovanjem slušnih aparatov upoštevajte navodila, ki ste jih prejeli s slušnimi aparati. 

 

Če ne uspete odpraviti težav, obiščite slušnega akustika.

Dejstvo

»Če v polni restavraciji še vedno ne slišite prijatelja na drugi strani mize, ne skrbite, tudi oseba z zdravim sluhom ima težave z razumevanjem v takšnih pogojih.« Thomas Jones

Nasvet

»Ko svoje misli osredotočimo na cilje, bodo te našle pot do njih.« Jack Foster

Ugotovitev

»Z rokami v žepih ne moreš napredovati.« Arnold Schwarzenegger

Misel

»Edina stvar, ki stoji med teboj in tvojimi cilji, je butasta zgodba, ki si jo neprestano pripoveduješ o tem, zakaj jih ne moreš doseči.« Jordan Belfort

Scroll to Top